Home » Klant analyse

Klant analyse

De klant analyse kan cruciaal zijn om er achter te komen wie uw klant nu eigenlijk is en hoe deze te bereiken is. Deze analyse wordt zowel uitgevoerd voor consumenten als voor de business markt. Deze analyse stelt een persona op afhankelijke van de door u opgegeven doelgroep. Wij gebruiken big-data analyses om zo nauwkeurig mogelijk uw klanten te identificeren.

Business to Consumer

Business to Business

De persona voor consumenten doelgroepen zijn bedoelt om uw consumenten profiel zo precies mogelijk op te stellen. Deze analyse houdt zich vooral bezig met:

- De social media die uw doelgroep gebruikt

- De manier waarop uw doelgroep naar informatie zoekt

- De sociale kringen waar uw doelgroep zich in bevindt

Na deze analyse weet u dus welke social media u het beste kunt gebruiken, hoe u uw informatie moet presenteren en in welke omgevingen u het beste uw marketingtools in kunt zetten.

De persona voor business doelgroepen is vooral gericht op de digitale factoren bij bedrijven. In deze analyse zitten de volgende factoren:

- De mate van het internetgebruik bij uw business doelgroep

- Het social media gebruik van uw business doelgroep

- Het inkoopbeleid bij uw doelgroep

Na deze analyse weet u dus of marketingcommunicaite via het internet effectief is, via welke social media uw klant mogelijk te bereiken is en weet u meer over de kanalen waar uw doelgroep de inkopen via uitvoert.