Home » Marktanalyse

Marktanalyse

De marktanalyse zal de aantrekkelijkheid van uw markt analyseren, plus een impressie van de marktomstandigheden in aanverwante markten. De marktanalyse laat u gegevens zien met betrekking tot de marktgroei, marktbreedte en het marktsentiment. Deze drie factoren kunnen uw investeringen bepalen en mede uw succes in de markt.

Marktgegevens voor uw eigen branche. In bovenstaand voorbeeld wordt de branche gekenmerkt door een neutraal sentiment, deze markt bevat een gelijkwaardig aandeel aan goed presterende en minder presterende spelers. De marktbreedte is hoogst scorende factor, dit geeft aan dat er in de markt partijen zijn die hun prestatie veel hebben zien dalen tegenover partijen die hun prestatie veel hebben zien toenemen. Ten slotte is er de marktgroei die in dit voorbeeld laag uitvalt.

Alternatieve afzetmarkten

U als organisatie probeert altijd te groeien, en uw winst te verhogen. Mocht dit in uw huidige markt(en) niet lukken, dan hebben wij voor uw al enkele alternatieve markten bedacht. Markten die nauw verwant zijn aan uw huidige markt(en) maar wellicht verrassende marktcijfers rapporteren. In onderstaand voorbeeld is goed te zien hoe enkele alternatieve markten van willekeurig gekozen branches presteren. Zo kunt u onderbouwde keuzes maken omtrent het betreden of juist het vermijden van een afzetmarkt.